Veel gestelde vragen

Wat is de prijs van een lekdetectie?


Een standaardinterventie bedraagt 440€ (incl. 21% btw, 2 uur inspectie ter plaatse, verplaatsingskosten, verzekeringen, administratie, opmaken van het rapport met eventueel foto’s, gebruik van instrumenten en producten). Per extra uur komt er een meerprijs van 90€ (incl. 21% btw) bij. Voor alle specifieke vragen, opdrachten of grotere projecten, contacteer ons vrijblijvend!

Wat gebeurt er precies tijdens een lekdetectie?


Elke lekdetectie is anders. Ter plaatse wordt er door de inspecteur een inschatting gemaakt van de problematiek waarbij hij een combinatie van technieken gebruikt om de juiste oorzaak van de lekkage te bepalen en om zo met 2 verschillende technieken een zelfde resultaat te verkrijgen. 

Is lekdetectie gedekt door de verzekering?


In bepaalde gevallen wordt het opsporen en herstellen van lekken alsook de gevolgschade door uw brandverzekering gedekt. Leak-Detect is een erkende partij dat onafhankelijk en neutraal kan oordelen alsook een rapport voor uw verzekeraar kan opmaken. Elke polis is echter anders en daarom raden we u aan om uw polis goed na te lezen.

 

Wat wordt er juist terugbetaald door de verzekering?


Een terugbetaling door de verzekering is afhankelijk van uw polis. Als algemene regel kunnen we stellen dat onzichtbare lekken gedekt worden door de verzekering. Lekken van buiten de woning naar binnen (opstijgend vocht, lek in het dak, vocht dat indringt langs buitenmuren) worden dan weer in het algemeen niet gedekt. Voor alle zekerheid adviseren we u vriendelijk om uw polis te checken. 

Hoe snel kan een afspraak voor een lekdetectie worden ingepland?


Afhankelijk van de urgentie, kunnen we u spoedig helpen. Neem gerust contact met ons op zodat we een afspraak kunnen maken!   

De lekdetectie is gebeurd, hoe dien ik te betalen?


De betaling kan gebeuren bij ontvangst van het rapport en de factuur na de lekdetectie. Vanaf heden is het ook mogelijk om met Payconiq te betalen!

Welke technieken worden er gebruikt om een lek op te sporen?


Elke lekdetectie is anders en om die reden kan er op voorhand niet bepaald worden welke technieken er gebruikt zullen worden. Onze inspecteur zal een combinatie van verschillende technieken toelichten die kunnen toegepast worden. Na gezamenlijk overleg zal hij de techniek(en) gebruiken om de locatie en oorzaak van de lek te bepalen.

Mijn brander van de centrale verwarming valt uit. Wat nu?


Lekkage op de installatie van de centrale verwarming kan ervoor zorgen dat de installatie bij een bepaald drukverlies uitvalt. Het drukverlies kan dan zowel door de ketel als door de leidingen veroorzaakt worden. Aan de hand van de juiste techniek(en) sporen we het lek op. We maken een uitgebreid rapport op waarin we duidelijk aangeven waar de lek zich precies bevindt en indien gewenst sturen we u een offerte voor de herstellingswerken. 

Begeven jullie zich over heel Belgiƫ of enkel tot bepaalde provincies?


Ons voornaamste werkgebied zijn de provincies Antwerpen, Brabant, Oost-Vlaanderen en Limburg. Maar woont u buiten deze gebieden, dan helpen we u uiteraard nog steeds graag verder!

Hierbij de lijst van de gemeenten van ons voornaamste werkgebied:
Aartselaar, Antwerpen, Berchem, Berlaar, Beveren, Blaasveld, Boechout, Bonheiden, Boom, Boortmeerbeek, Borgerhout, Bornem, Borsbeek, Brasschaat, Brecht, Broechem, Brussel, Buggenhout, Buitenland, Burcht, Deurne, Diegem, Duffel, Edegem, Ekeren, Emblem, Eppegem, Essen, Grobbendonk, Heist-op-den-berg, Heffen, Heindonk, Hemiksem, Herenthout, Hingene, Hoboken, Hoevenen, Hove, Hulshout, Kalmthout, Kampenhout, Kapellen, Kapelle-Op-Den-Bos, Keerbergen, Kontich, Kruibeke, Leest, Lier, Londerzeel, Lint, Machelen, Malle, Machelen, Massenhoven, Mechelen, Meise, Melsele, Merchtem, Merksem, Mortsel, Niel, Nijlen, Oelegem, Opwijk, Putte, Puurs, Ranst, Reet, Ruisbroek, Rumst, Schelle, Schilde, Schoten, ’s Gravenwezel, Sint-Amands, Sint-Job-in-t-Goor, Sint-Niklaas, Sint-Katelijne-Waver, Sint-Truiden, Stabroek, Stekene, Temse, Tienen, Vilvoorde, Vremde, Waarloos, Wijnegem, Willebroek, Wilrijk, Wommelgem, Wuustwezel, Zandhoven, Zemst, Zoersel en Zwijndrecht.

De lek is gevonden. Wat nu?


Na de lekdetectie sturen we u een uitgebreid rapport toe waarin duidelijk wordt aangegeven waar de lek zich bevindt. Indien u wenst, aangezien Leak-Detect deel uitmaakt van de groep Van de Velde, kunnen onze collega's u een offerte bezorgen voor de werken die nodig blijken te zijn. Van de Velde Pipe Inspections & Solutions biedt totaaloplossingen aan voor leidingen, rioleringen, putten, enz.

 

Herstellen jullie de lek?


Onze inspecteur zal u na de lekdetectie adviseren over de aanpak van de lek en eventueel een tussentijdse oplossing aanbieden. 

Na de lekdetectie sturen we u een uitgebreid rapport toe waarin duidelijk wordt aangegeven waar de lek zich bevindt. Indien u wenst, aangezien Leak-Detect deel uitmaakt van de groep Van de Velde, kunnen onze collega's u een offerte bezorgen voor de werken die nodig blijken te zijn. Van de Velde Pipe Inspections & Solutions biedt totaaloplossingen aan voor leidingen, rioleringen, putten, enz.

 

 

Welke loodgieter raden jullie aan?


Door de jaren heen hebben onze inspecteurs zeer veel loodgieters leren kennen. Zij kunnen op basis van de regio en het probleem een loodgieter aanraden. Wij werken echter niet vast samen met een bepaalde loodgieter. 

Indien u wenst, aangezien Leak-Detect deel uitmaakt van de groep Van de Velde, kunnen wij u in contact brengen met Van de Velde Pipe Inspections & Solutions, zodat zij u een offerte kunnen bezorgen voor de werken die nodig blijken te zijn. Zij zijn aanbieder van totaaloplossingen voor leidingen, rioleringen, putten, enz.

 

 

Ik heb schade. Wat nu?


Schade door lekkage wordt meestal terugbetaald door de verzekering. Wij adviseren u om eerst contact op te nemen met uw verzekeringsmaatschappij zodat u aangifte kunt doen. Zij zullen u op hun beurt uitleggen wat de volgende stappen zijn. Elke verzekering heeft hiervoor een eigen werkwijze en systeem.  

Tijdens de lekdetectie werd er geen camera gebruikt!?


De inspecteur zal op basis van zijn ervaring aangeven welke technieken er het best gebruikt worden, na analyse van de problematiek ter plaatse. Niet alle technieken zijn mogelijk of van toepassing. 

Zijn de kleurstoffen of de rook die bij de kleurstof- of rooktest gebruikt worden, schadelijk?


Neen, ze zijn niet schadelijk voor mens, dier of plant.

We raden echter wel aan om de oppervlakte waar een kleurstoftest is uitgevoerd degelijk te reinigen om ervoor te zorgen dat er geen kleurstof blijvend zichtbaar wordt.

Na een rooktest raden we aan om goed te verluchten en om eventueel residu van de rook te verwijderen.

Het inspectierapport dient opgestuurd worden naar uw verzekeraar?


Dan bent u aan het juiste adres, aangezien onze rapporten aanvaard worden door de meest gangbare verzekeraars in België.

De inspectie is uitgevoerd en heeft een probleempunt vastgesteld. Wat nu?


Geen nood! Binnen de groep Van de Velde beschikken wij over een ervaren renovatieteam. Wij zullen u dan ook geheel vrijblijvend een renovatie-offerte bezorgen. 

Is uw ruimte vervuilt geraakt door een lek?


Dit kunnen we ook voor u oplossen, aangezien 't ruimerke sinds 2018 deel uitmaakt van de Van de Velde groep! 

U kan ze bereiken via het nummer 03/888 78 00 of via deze link

Wat zijn preventieve keuringen bij nieuwbouw?


Nadat de ruwbouw klaar is, gaat de aannemer in overleg met Leak-Detect, het plan nakijken van de scheiding van regen- en afvalwater (pre-Vlario controle), leidingen, centrale verwarming, vloerverwarming, afvoer- en drukleidingen. Leak-Detect gaat na of alles volgens de Vlario-wetgeving werd uitgevoerd. 

Van zodra een eerste gedeelte leidingen werd gelegd in de schacht, vloer of muur, controleert Leak-Detect de juiste plaatsing ervan en of er eventuele lekkages te bespeuren vallen. Daarna kan de schacht worden dichtgemaakt, de chape gegoten of muren bezet worden. 

Vòòr de finale oplevering gebeurt een laatste test. 

Wenst u hierover meer informatie, contacteer ons via deze link 

Hebt u last van rioolgeur, een muffe geur, een schimmelgeur, de geur van het putje, stank, vetgeur,...?


Dit kan wijzen op een lek. Onze inspecteurs kunnen met de nodige technieken achterhalen wat de slechte geur veroorzaakt.

Aarzel niet en contacteer ons voor een afspraak

Wat wordt er juist gekeurd bij een Vlario-keuring?


De keurder controleert volgende zaken: 

  • correcte scheiding van het private afval- en regenwatercircuit
  • correcte aansluiting van toestellen (toilet, bad,...) op de circuits
  • materiaal (en inhoud) van onderdelen zoals hemelwaterput, vetafscheider, septische put
  • afvoer van het hemelwater van verharde oppervlaktes
  • infiltratie- en drainagevoorzieningen

Voor een Vlario-keuring kan u bij Leak-Detect terecht aangezien zij een erkende keurder zijn.

Hoe laat ik een Google review na?


Klik op deze link https://tinyurl.com/s6fvd2n

1. Beoordeel onze service door ons een aantal sterren toe te kennen.

2. Laat weten hoe uw ervaring is geweest betreffende onze service / diensten.

3. Klik dan op 'posten' en klaar!

4. Bij deze danken wij u hartelijk